注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

LHT tower — Rocco Design Architects  

2011-12-11 09:22:29|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

the programmatic functions are sandwiched by two folding skins of opposite natures delineating the two different urban characters beyond the site.

a re-construction of the luk hoi tong building which was well-known as a by-gone cinematic landmark in central hong kong for fifty years,
this new establishment, named the LHT tower is comprised of 29 stores, offering 11,000 square metres of office space
and 3000 square metres of podium, retail and restaurant areas. the re-development of the building was conceived by hong kong-based studio
rocco design architects and is situated at a prominent corner of the queen's road central and pedestrian theatre lane in the bustling city.


the angled arrangement of mullions on the street elevation creates a forced perspective that further exaggerates the folding of the curtain wall

the design draws on the surrounding site and its special theatrical history. challenging the standard tower-and-podium 
single building development approach, without sacrificing the commercial value of retail floors, the structure features a 
dynamic folding fa?ade system on the eastern elongated side of the building that wraps the podium and tower in a formal continuum. 
to the west, the ribbed projection, together with the roof component forms the extension of the adjoining wall. 
the programme functions are sandwiched by these two folding skins of opposing natures, delineating the two different urban 
characters flanking the site.


the curtain wall extends downwards to wrap the podium in a formal continuum

the tower presents itself as an urban landmark that demarcates the start of a series of old attached buildings 
with narrow street frontage down the queen's road central to the west, and the freestanding contemporary office buildings to the east. 
responding to the busy foot traffic along the theatre lane, the escalator zones at the retail floors are strategically placed 
next to the twisting glass skin to form an animated and engaging fa?ade, offsetting the undesirable blank walldrop of the 
pedestrianized lane in the past owing to the function of the former cinema building. the non-linear folding of the exterior skin 
gives an impression of stage curtain, opening to reveal the office and retail spaces within, creating a subtle reference to the 
iconic queen's theatre that previously occupied the site.


vista to the folding skin from the adjacent alley


vista from the pedestrianized theatre lane


a fa?ade that engages the movement of users and the passing foot traffic of the theatre lane


a fa?ade that engages the movement of users and the passing foot traffic of the theatre lane


a link bridge over the foyer bisecting the escalator zone and the main lift lobby on first floor


the strategic planning of podium circulation to form an animated fa?ade


site plan


floor plan / level 0

 
typical floor plan

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(618)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017