注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Zaha hadid — GuangZhou Opera House Update  

2011-03-11 23:42:53|  分类: 设计资讯 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'guangzhou opera house' by zaha hadid, guangdong province, china
image  iwan baan

zaha hadid's guangzhou opera house is now open in guangdong province, china.
featuring two separate forms that seem to puzzle together, the project serves as
a gateway to the city, enhancing urban functions and opening access to the nearby 
river and docks. combining cultural traditions with a contemporary approach, the 
structure has become a catalyst for new cultural initiatives and advancement in the area. 

located in the heart of guangzhou’s cultural development, the faceted glass, concrete 
and steel structure provides visual connection to the buildings and the pearl river 
that surround it.


public space between the two volumes 
image —  iwan baan

derived from contours that occur within the natural landscape, the building features undulating 
and curvaceous forms that move along with visitors as they navigate through the space. 
interior volumes become dramatic environments that directly relate to the circumventing 
landscape through vast spans of glazing. 


detail of facade
image —  iwan baan

a 1,800 seat auditorium utilizes the latest acoustic technology and is accompanied by a
smaller 400-seat multi-purpose hall that is designed for performance art, opera and concerts. 

see more on the opera house here


corridors and lobby
image   iwan baan


fully glazed walls merge interior and exterior environments 
image courtesy zaha hadid architects



interior 
image courtesy zaha hadid architects




Zaha hadid — GuangZhou  Opera House Update - David Zhang -
auditorium 
image courtesy zaha hadid architects


plaza
image courtesy zaha hadid architects



view from the river
image courtesy zaha hadid architects



in context: the structure surrounded by the city and the river 
image courtesy zaha hadid architects



aerial view 
image courtesy zaha hadid architects



photos of construction site
image courtesy zaha hadid architects


image courtesy zaha hadid architects


image courtesy zaha hadid architects


construction photography  virgule simon bertrand


construction photography  virgule simon bertrand


construction photography  virgule simon bertrand


image courtesy zaha hadid architects



floor plan / level 0


floor plan / level 1


floor plan / level 2









This article reproduced from designboom

Abstract Website:http://www.designboom.com/

                            http://zahahadidblog.com/


  评论这张
 
阅读(1483)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017