注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Iredale Pedersen Hook Architects — Gidgegannup Residence  

2011-05-20 08:48:14|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'gidgegannup residence' by iredale pedersen hook architects in gidgegannup, western australia
all images courtesy iredale pedersen hook architects
photographers: patrick bingham hall and andrew pritchard

'gidgegannup residence' by perth and melbourne-based practice iredale pedersen hook architects
is a v-shaped private dwelling in a semi-rural town of western australia. consisting of two 
distinct wings, the design 'floats' above the ground, seeking to minimize its manipulation of 
the natural land and its topography. 


exterior view

situated on a large plot with a substantial body of mature trees, the house engages with the landscape 
with considerations to both the immediate and distant site. the orientation ensures that a number of 
the landscape's qualities - lake, greenery, vegetation - are experienced in the approach and internal experience.
the residence beings 30 cm above grade and rises to a height of 5.5m, ending with a cantilevering balcony 
that touches a mature grown tree. the result is a sense of 'living among the trees', which the clients had desired. 


north elevation

the house is revealed as fragments in the approach, slowly unveiling itself  as a hovering line in 
the landscape. the lightness of the dwelling's foundation is counter posed by the semi embedded pool 
and spa to the east. the stretched form of the building maximizes views towards the valley while 
carefully framing the pool and lake. 


polycarbonate facade

the organization of the interior space is both functional and intuitive: the north wing accommodates
the children's area and guest room while the south-east wing hosts the communal living space as well as
the parents private area. an office is placed under the main body of the house to ensure sufficient privacy
and a distinct sense of separation between live and work. 

the extensive use of polycarbonate panels throughout the house blurs the boundaries between the interior
and exterior, while manipulating the traditional methods of observing the landscape. 


north wing


approach


entrance


view of pool


communal area


from the valley


in context


site 


site map


floor plan / level 0
(1) entry
(2) family room
(3) music room
(4) lounge
(5) dining
(6) kitchen
(7) laundry
(8) corridor
(9) tv room
(10) bedroom
(11) bathroom
(12) pool
(13) table tennis
(14) carport
(15) spa
(16) study
(17) store



floor plan / level +1


section a-a



(left) section b-b
(right) section c-c


south elevation


north-east elevation


architects' sketches

project info:

design team: adrian iredale, finn pedersen, martyn hook, 
oliver maingard, john belviso, chris cuellar
engineer: bull butler enginner
builder: richard tinniswood
interiors: iredale pedersen hook architects
site planning: iredale pedersen hook architectus
pool: sam perkins future pools
steel: greg crawford G+S FAB

This article reproduced from designboom 
Abstract Website: 
  评论这张
 
阅读(521)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017