注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Arata Isozaki — New Bologna Central Station  

2011-05-02 20:27:22|  分类: 空间 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'bologna central station' by arata isozaki + andrea maffei associati
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati

designboom recently visited the milan studio of arata isozaki + andrea maffei associati, where we were given 
an exclusive preview of 'bologna central station' which is set to be completed in 2015. dictated by the conditions 
of the italian city, the development aims to merge a series of overlapping urban needs with the contrasting industrial
and historical environments that surround the station.


central hub
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati

an architectural distinction between old and new references the division of the city and reacts to the two realities
of the neighborhood. one on side, the existing historical station will be preserved while the contemporary extension
will be positioned on the back towards the industrial area. a sequence of independent and intersecting volumes 
correspond to the urban texture of the modern district. based on an orthogonal grid, the design adopts a clearly 
geometric layout  that is connected through a series of internal courtyards and gardens. 


train platforms
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati

the exterior facade, a transparent and decomposing web-like surface, serves to lighten the overall mass which spans 
six hundred meters. abstract and stark in its appearance, the bold white structure isolates itself from the existing forms. 
acting as a central connector to the train platforms and binary spaces, the hub contains commercial functions such as 
the ticket counters, food and beverage outlets, retail booths and waiting rooms. abstract and organically formed light wells
cut through the vast interior volume, breaking up the otherwise linear space while subtly merging each subsequent level. 


atrium
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati

connected by an enclosed glass bridge, the existing station serves as an alternative entrance and exit point that leads 
visitors to the historic center. looking to integrate the station with the larger community, the building will house a theater, 
sports complex and congress hall for use by both travelers and the citizens of the city. 


entrance on industrial side of city
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati


surrounding modern center
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati


site plan
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati


floor plan of central connecting hub
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati



section
image courtesy of arata isozaki + andrea maffei associati


physical model
image by designboom


top view of model
image by designboom


detail of model
image by designboom


detail of model
image by designboom


roof detail on model
image by designboom


architect andrea maffei with model
portrait by designboom

This article reproduced from designboom
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(798)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017