注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

BIG Architects — Ice Hockey RinkIn Umea  

2011-05-08 15:39:33|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'ice hockey rink in umea' by bjarke ingels group
all images courtesy bjarke ingels group


copenhagen-based practice BIG has designed 'ice hockey rink in umea', a 4,600 m2
sports facility located on a bowl-shaped plot in northern sweden. accentuating the 
natural topography of the site, the design extends and continues the shape of the land 
into its interior space. 


view from the amphitheater

dividing the site into two, the building is nestled into the south side of the bowl with 
a green roof creating an artificial topography on top of the rink. a glazed surface connects
the interior space with the park outside. during the summer, this barrier can be opened 
to transform the rink into a stage for a diversity of activities. the main entrance is
generated by lifting a corner of the site closest to the street, which also acts as 
a visual landmark for visitors.  


street view of the entrance


during the winter


ice rink




schematic diagrams
(top left) the south-facing slope is preserved by dividing the site in half
(top right) an artificial topography is created as a green roof; a glazed surface acts as the 'eye' towards the outside
(bottom left) a corner of the site is lifted to create an entryway
(bottom right) the surrounding ground is made into a sculpture park



(left) the ice rink is placed to extend the bowl-shape of the site
(right) the landscape is modified to host a number of specific functions including a cafe, seating, bonfire, and slide




the result is an open landscape where the inside and the outside meet seamlessly


aerial view of physical model




green roof sculpture park


outside amphitheatre


(left) green roof
(right) ice rink 


project info:


type:
 commission
client: balticgruppen fastigheter AB
collaborators: RKT, energi & kylanalys AB, transolar
size: 4,600 m2

partner in charge: bjarke ingels, david zahle
project leader: gabrielle nadeau
team: hans willehader, xing xiong, nanna gyldholm m?ller, 
lucas torres aguero, ewlina moszczynska

This article reproduced from designboom
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(853)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017