注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

BIG Architects — National Gallery Of Greenland  

2011-05-08 15:44:36|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'national gallery of greenland' by bjarke ingels group in nuuk, greenland
all images courtesy bjarke ingels group


danish architects bjarke ingels group has won the invited competition to design 
greenland's new national gallery of art in the capital city of nuuk. a collaborative effort 
with TNT nuuk, ramboll nuuk, andarkitekti, the proposal was unanimously selected over 
six other nordic architects including norwegian sn?hetta and finnish heikkinen-komonen.  


view to the fjord

conceived as a projection of a geometrically perfect circle on the sloped site, the new 
3000 m2 museum is a courtyard building that combines a comprehensive layout with 
a sensitive adaption to the landscape. the resulting form resembles a melted ring that 
follows the natural topography to imply the metaphor of a glacier or drifting snow. 


approach

'the danish functionalist architecture in nuuk is typically square boxes which ignore 
the unique nature of greenland. we therefore propose a national gallery which is both
physically and visually in harmony with the dramatic nature, just like life in greenland
is a symbiosis of the nature. we have created a simple, functional and symbolic shape, 
where the perfect circle is supplied by the local topography which creates a unique 
hybrid between the abstract shape and the specific location', says bjarke ingels,
founder and partner of BIG. 


from the water



the centre of the melted ring hosts an internal courtyard and an outdoor sculpture garden. 
serving as the museum's focal point, the slope of the courtyard allows the space to open up 
towards the city and the view. 

the cyclical shape of the gallery enables a flexible division of the exhibition space according 
to individual needs. much like the guggenheim museum's rotunda layout in new york,
a ramp and staircase form a coherent cycle from arrival through mezzanine and auditorium
to exhibition loop and back again.


interior view


exhibition space


ramp




schematic diagrams
(top left) geometric circle superimposed on landscape
(top right) form follows the topography
(bottom left) view towards the fjord
(bottom right) circular organization



(left) workshops & storage - all side functions are concentrated in a central core
(right) ciculation - a ramp and a staircase form a coherent cycle from arrival through mezzanine and auditorium to exhibition space



physical model




aerial view




exhibition space


courtyard


site plan


floor plan / level 0


floor plan / level -1


floor plan / level -2



section



site section


site section


fold-out section


east elevation


west elevation


south elevation


north elevation


exploded axo


project info:

client: nunatta eqqumiitsulianik saqqumersitsivia
collaboration: TNT nuuk, ramb?ll buuk, arkitekti, MIR, glessner group
partner in charge: bjarke ingels, andreas pedersen
project leader: jakob henke
team: daniel selensky, ji-young yoon, gul ertekin, aleksander tokarz, 
alessio zenaro, johan cool, nickla antoni rasch

This article reproduced from designboom
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(832)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017