注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Giancarlo Mazzanti — Timayui Kindergarten  

2011-06-22 00:05:38|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |


'timayui kindergarten' by giancarlo mazzanti in santa marta, colombia
all images courtesy giancarlo mazzanti
photographer: jorge gamboa


bogota-based architecture studio giancarlo mazzanti has completed 'timayui kindergarten', 

a new educational facility for children between the ages of 0-5 years in santa marta, colombia.

seeking to improve the infrastructure of the city as well as to generate an architecture that facilitates 

social inclusion within the community, the design holds at its core the notion of 'open architecture', 

resulting in a flexible complex with multiple functions and neutral spaces for the neighbourhood's use. 


general perspective

comprised of six flower-like modules, the project is organically situated on the plot to integrate 
the outdoor space into the plan of the school. the individual structures are connected by a system of 
extended arms that provide coverage to the exterior hallways. each module features three conic rooms
that pivot around a central courtyard. topped by an irregularly shaped roof light, each room benefits 
from natural daylight which washes down the angled interior surfaces. 


from street

referencing the surrounding land forms, the project creates an architectural landscape of its own, 
and is a visual landmark within the area. the modules were conceived to be highly adaptive in 
a variety of situations with the possibility of adding new modules in the future. constructed with 
shotcrete walls, the structures cuts down on fabrication time as well as waste materials. 
the north-south orientation encourages natural ventilation and daylighting while an integrated 
rainwater collection system enables the school to recycle water in its operations. 


entrance


from garden


exterior view


facade treatment and roof form




elevation of module



interior view


(left) view of central courtyard
(right) during night







bird's eye view


rendered 3D model


physical model


plan


section












rendered sectional perspective


sectional model


This article reproduced from designboom 
Abstract Website:
  评论这张
 
阅读(717)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017