注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Samaritaine Paris — SANAA Reveals Plans  

2011-06-24 18:23:09|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |


'la samaritaine' by SANAA, paris, france
images courtesy of SANAA


kazuyo sejima and ryue nishizawa of pritzker prize winning studio SANAA have released plans for the redesign of 

la samaritaine, paris. as announced last year, the historic 1869's structure is set to become a mixed-use development

including commercial space, offices and social housing.  


with construction set to begin next month, the building aims to revitalize the neighborhood's economic and commercial
environment while strengthening the residential character. 


new glazed facade

upon completion in 2013, the vast and iconic landmark will feature an architectural identity lingering between creation
and conservation, old and new. recognizing its importance in the historical landscape of the city, the design looks to 
above all, restore many of the original elements, including - where possible - the glass floor and the great exterior canopy. 


new rue de rivoli entrance

a transparent, almost immaterial new facade on rue de rivoli contrasts the composition of varied and mismatched additions, 
its undulating and milky surface developing a dialogue between indoors and out, itself and the neighborhood. a repetitious
vertical rhythm replicates the formal language of the existing structure, its gentle curves softening the monumental scale of
the building itself. 


inside new rue de rivoli entrance

stretching between the pont neuf and rue de rivoli, the development consists of 26,000 square meters of store space spread
over three floors, social housing for 250 residents, a 60-child nursery, 20,000 square meters of private offices and a hotel with
80 mixed rooms and suites. an urban walk inside of the building allows for a smooth transition between each structure, 
its glazed surfaces filtering natural light into the heart of the unit. 


shopping space within restored building


renovated facade on quai du louvre 


site plan


compound of buildings that compose the current structure



elevation along rue de l'arbre sec


elevation along rue de la monnaie 



diagram


physical model

This article reproduced from designboom 

Abstract Website:http://www.designboom.com/


  评论这张
 
阅读(478)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017