注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Architect's statement — MVRDV  

2011-07-31 19:44:51|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Architects statement — MVRDV - David Zhang -

 

Architects statement — MVRDV - David Zhang -

 

Architects statement — MVRDV - David Zhang -

 

Architects statement — MVRDV - David Zhang -

 

Architects statement — MVRDV - David Zhang -

 

Architects statement — MVRDV - David Zhang -

 

Architects statement — MVRDV - David Zhang -

 

Architects statement — MVRDV - David Zhang -

 

Architects statement — MVRDV - David Zhang -

Everywhere in Europe old harbor areas are being reconverted into high-quality living areas. Excellent views, waterfronts, proximity to the center and an ?original? character make most of these developments instant successes. The most wanted apartments in these projects are usually the converted warehouses that combine a modern lifestyle with a touch of ?character.?

The conversion of the Fr?silos in Copenhagen fits into this picture, but can also be considered as a more radical next step. Whereas a warehouse can be seen as a more or less complete building, which should be modestly treated not to lose its original charm, the silos are incomplete, a bare structure. In this incompleteness lies the challenge of the project.

In the structural limitations of the silo lies the solution of the intervention. Making big openings in the concrete rings of the silo is difficult and limited. Making door-high openings is possible but complicated and can only be made in limited amounts. If there were apartments to be situated in the silos this would mean that in an area where views count, the apartments are inwardly directed. For a warehouse this might be acceptable, due its monumental status, but in this case it is a missed opportunity. And if you would fill up the silo houses and floors, it would destroy the most exciting aspect of its present state, its emptiness.

By flipping the projected floor inside out, this potential problem is eliminated, and turned to its advantage. Maximum views are possible and maximum flexibility can be achieved.

Both cores can be covered with a glazed roof, creating a futuristic lobby where people move up and down. In this way the silo will form a new core for the project and all the useable space, every room, profits from the unique location of the project.

 
This article reproduced from MVRDV.
Abstract Website:http://www.mvrdv.nl/

  评论这张
 
阅读(437)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017