注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

R.T.P. Television Studio — FVArquitectos  

2011-07-08 12:36:06|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'r.t.p. television studio' by FVArquitectos in lisbon, portugal
images by  fg+sg fotografia de arquitectura


portuguese practice FVArquitectos expanded the R.T.P. television studio complex located in lisbon, portugal. the contemporary design 
provides continuity between a range of represented architectural eras with the addition of unornamented structures and a physical 
link to the existing studio spaces. the connection is revealed by the sloping terrain of the site while providing a usable rambling green 
space on its roof.  this exterior courtyard gradually fuses the city's vegetated and urban areas to serve as an ideal gathering space 
for employees within the complex.


ceramic frit forms assorted white vertical striations

administrative services located within the dominant glass form are protected from direct light with a white ceramic frit pattern. the deviating 
vertical striations contrast the adjacent monolithic concrete volumes. these contain the studio spaces, providing minimal sound interference 
due to the limited penetrations scattered throughout the facade. a majority of the interior program space is situated underground to 
control acoustic issues efficiently and effectively.


ceramic frit detail


(left) ceramic frit glass facade
(right) horizontal ribbon windows counter the vertical frit striations


revealed interior spaces are housed below the courtyard


courtyard


the sloping hill reveals additional studio spaces underground


complex during the day


(left) clustered penetrations in facade
(right) scattered penetrations along length of the building



facade detail


glass panels are illuminated by the setting sun


complex at night


courtyard on roof


exterior courtyard space


corridor


wires for studio equipment generate a unique motif on studio walls


studio space from catwalk


studio space


illuminated at night


section
image courtesy of FVArquitectos


section
image courtesy of FVArquitectos


project info:


location: avenida marechal gomes da costa, lisboa
construction area: 21.000 m2
architecture: frederico valsassina
co-workers: mónica mendes godinho, bernardo lacasta, miguel rold?o lopes, filipa calado, bruno santos, anna bulanda-jansen
landscape: proap architecture
structure and foundations: betar
special technical facilities: e.a.c.e.
hydraulic plants: ductos
photography: 
fg+sg fotografia de arquitectura

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/

  评论这张
 
阅读(520)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017