注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Bao’an Stadium New Images — GMP Architekten  

2011-08-20 15:44:56|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'bao’an stadium' by gmp architekten located in shenzen, china
image by christian gahl

hamburg-based practice gmp architekten has designed and completed the 'bao’an stadium' located in shenzen, china. 
bordered by a series of inclined columns intended to resemble a forest of bamboo, the striated boundary reflects the 
landscape of the immediate surroundings. the slender load bearing frame becomes the structure for the undulating roof 
element while changing light and shadow effects upon the perimeter spaces. 


stadium complex
image by christian gahl

visitors meander through the permeable facade and enter the interior through the grand stairs placed around the form. 
the circular volume is bisected by an oval shaped upper tier producing a varied seating arrangement with more seats along 
the oval's elongated sides and fewer along the short sides. capable of accommodating 40,000 spectators, the athletic facility 
will be used for soccer matches during international sporting events.

a double row of steel tubes support the membrane roof's deep eave which creates the sheltered promenade that encircles the facility. 
each standing at 32 meters tall and ranging from 550 mm to 800 mm in diameter, loads from the roof membrane are transferred directly 
to the foundations while the building's lateral stability is provided with 36 additional cables. tension rings positioned at varied heights 
are linked together with 18 meter high connections. used in conjunction with a compression ring, the building balances forces similar 
to the spokes on the wheel of a bicycle.


bamboo column perimter

image by christian gahl

visitors meander through the permeable facade and enter the interior through the grand stairs placed around the building. the circular 
volume is bisected by an oval shaped upper tier producing a varied seating arrangement with more seats along the oval's elongated 
sides and less along it's short sides. capable of accommodating 40,000 spectators, the athletic facility will be used for soccer matches 
during international sporting events.


(left) sheltered walkway
(right) roof structure

image by christian gahl


open roof
image by christian gahl


seating surrounds the field entirely
image by christian gahl


interior
image by christian gahl


complex at night
image by christian gahl


illuminated at night
image by christian gahl


facade detail
image by christian gahl


site plan
image by gmp architekten



floor plan / level 0
image by gmp architekten



floor plan / level 1
image by gmp architekten



section

image by gmp architekten



section
image by gmp architekten



sketch
image by stephan schütz 

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(265)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017