注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

The Crystal — Schmidt Hammer Lassen Architects  

2011-09-20 12:34:13|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'the crystal' by schmidt hammer lassen architects, copenhagen, denmark
all images by schmidt hammer lassen architects


copenhagen-based practice schmidt hammer lassen architects has recently completed 'the crystal', 
the newest nykredit headquarters located in copenhagen, denmark. the geometric form's multifaceted 
crystalline surface captures and refracts the setting sun and immediate surroundings. transparent and 
visually light, the structure is centrally located and freestanding within the complex's plaza with views 
of the harbor and existing 'glass cube', the company's primary building. the encompassing reflecting 
pool mirrors the reflective surfaces and drifting clouds overhead. 


view from main avenue

a void created by the building's lifted and inclined lower edge introduces a main entrance which 
guides visitors underground. a z-shaped floor plan arrangement creates two atria to introduce natural 
daylight to all workstations. the curtain wall of the rhombic building is supported and mounted upon 
a structural steel diagrid system. the double skin facade integrates a sun screen to filter and adapt to 
changing lighting conditions while a silkscreen applied design provides additional protection.


elevation


building is lifted above the plaza


reflecting pool at ground level


main entrance


outward view from main entrance


lobby


atrium


workstations bordering atrium are illuminated with daylight through the skylights


ground level seating mimics the skylight pattern above


steel diagrid structure


illuminated and reflecting in pool at night


entrance void is illuminated, accentuating the lifted building corner


new structure and established 'glass cube' building in background


view of building from main avenue


(left) 'the crystal' and (right) established 'glass cube' divided by main avenue


site plan


floor plan / level 0


floor plan / level 1


floor plan / level 2


floor plan / level 5 


section


elevation


elevation


(left) wall section
(right) facade detail



model

project info:
architects: schmidt hammer lassen architects
client: nykredit
area: 6,850 m2
on commission: 2006
status: construction period 2008 - 2010
engineer: grontmij i carl bro a/s, buro happold
client consultant: alectia
landscape architect: SLA
awards: emirates glass leaf award in the category 'best structural design of the year' 2011

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(703)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017