注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Rehabilitation Of The Ronchamp Site — Renzo Piano  

2011-09-21 22:24:01|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'rehabilitation of ronchamp site' by renzo piano, ronchamp, france
the nunnery
image by michel denancé


italian architect renzo piano and french landscape architect michel corajoud have collaborated to complete the 
'rehabilitation of the ronchamp site', a masterplan positioned adjacent to le corbusier's notre dame du haut chapel 
in ronchamp, france. a gatehouse and convent for a small community of international poor clares are immersed 
into the hills surrounding the monumental landmark, initially constructed in 1955. the intervention is discretely 
integrated to maintain the serenity and sacredness of the grounds as it was originally conceived.


view of the sewing room
image by michel denancé


cut into the sloping terrain, a gatehouse serves as the replacement structure for the reception of visitors to the site, 
providing facilities for a ticket office, gift shop, meeting room and administrative spaces. the exposed glazed facade
opens to the arrival and parking area of the site. the convent contains an individual unit with residential quarters to 
accommodate daily activities for each of the chapel's dozen resident sisters. the separate concrete cubes are positioned 
in clusters on the west side of the grounds providing views of the valley. a personal winter garden dedicated to contemplation 
mediates the interior and exterior environment. the simple material palette of concrete, zinc and wood are used throughout
the complex. the monastery includes an oratory designated for religious pilgrims and a lodge for a quiet resting place 
for transient visitors. 


cell, view through the winter garden
image 
by michel denancé

the mature landscape of the encompassing bourlemont hill has been strategically treated and revived, replanting only as 
necessary and prudently introducing sustainable development practices to reduce energy consumption. preservation of the
existing vegetation and forestation generates a sense of unity and remoteness to the design. 


cell, internal view with its winter garden
image 
by michel denancé


parloir
image 
by michel denancé


sewing room
image 
by michel denancé


break room with its patio
image 
by michel denancé


common room
image 
by michel denancé


oratory
image 
by michel denancé


view through the lodge’s refectory
image by michel denancé



sister brigitte de singly and renzo piano visiting the site
image 
by michel denancé


paul vincent and the sisters visiting the site
image  
by renzo piano building workshop


sketch, site plan
image 
by renzo piano building workshop


site plan
image 
by renzo piano building workshop


oratory, plan
image 
by renzo piano building workshop


cell, plan 
image 
by renzo piano building workshop


cell, elevation
image 
by renzo piano building workshop


oratory, elevation
image 
by renzo piano building workshop


model, plan
image 
by renzo piano building workshop


cell, renzo piano’s sketch
image  
by renzo piano building workshop


the landscape, renzo piano’s sketch
image 
by renzo piano building workshop


plan, renzo piano’s sketch
image 
by renzo piano building workshop


oratory, renzo piano’s sketch
image 
by renzo piano building workshop

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(873)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017