注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Campus Aarhaus N — Schmidt Hammer Lassen Architects  

2011-10-13 19:33:53|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'campus aarhus N at the VIA university college' by schmidt hammer lassen architects, aarhaus, denmark
all images by schmidt hammer lassen architects


danish firm schmidt hammer lassen architects have completed the 'campus aarhaus N' at the VIA university college 
in aarhaus, denmark. the focal building of the complex brings together 2,000 students from diverse disciplines into 
one location, unifying the specialized areas. a central full height atrium intended for student gathering is capped with a 
large glass skylight to naturally illuminate the interior. intermittent platforms and terraces are bridged with floating 
stairways creating multiple paths to travel through the space. four wings for administrative spaces, auditoriums, 
multimedia centers and multipurpose rooms extend from the communal area. 


entry elevation and  court

the cladding is comprised of alternating bands of glass and ivy to protect from solar gain and produce a pleasant microclimate 
surrounding the structure. green roofs will harvest and collect water to hydrate the facade's plants while conserving bathroom 
fixtures will reduce the building's overall consumption. ventilation sensors will adjust fresh air automatically depending on 
the number of individuals within a room, adapting the volume of heat and CO2. daylight slits and skylights will be used to 
introduce ambient light into classrooms and offices. covering an area of 27,000 square meters, the encompassing landscaped 
grounds are shaded with the leafy canopy of linden trees and contain fruit trees, flowers and fragrant plants. the use of grass 
paving will maintain a rural atmosphere while meadows will cover all other unpaved areas.


bands of ivy line the facade


green roof


vegetation incorporated into the facade creates a cooling microclimate around the building


(left) entrance
(right) corner detail



central atrium


view of atrium stairs from upper level


(left) platforms connected to successive levels with intermittent bridged stairways
(right) stair detail



view from second level lounge


cafeteria


study area overlooking cafeteria


corridor


corridors naturally illuminated by continuous skylight


facade at dusk


at dusk


site plan

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(244)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017