注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Machida M — KUS  

2011-10-31 08:57:47|  分类: 空间 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'machida m' by KUS in machida, tokyo, japan
all images courtesy KUS
image by satoshi asakawa 

japanese architects KUS (eijiro kosugi, aya utsumi) have shared with us images of 'machida m', 
a two-storey dwelling on the edge of a residential neighbourhood of machida city, tokyo, japan. 
responding to the lush forest that slopes up to the north of the house, the design creates an open
interface through large stretches of windows to directly engage with the natural qualities of the site. 


exterior view
image by eijiro kosugi


read as a small and simple structure from the front, the house features a dramatically sloped
roof form that reaches up to the forest behind. a set of reinforced walls creates a platform between
the street level and the existing topography, placing the dwelling on a flat foundation while
generating an outdoor terrace and garden in the approach. the front elevation is pragmatically 
marked by a door and a large floor-to-ceiling aperture that puts on stage the living space within. 
the activities of the dining room can be extended out on to the terrace through a system of 
sliding windows. 


front elevation
image by satoshi asakawa 


view into the dining space
image by satoshi asakawa 

opening to a double-height ceiling, the ground level kitchen and dining space maintains 
an airy quality and serves as a communal volume that establishes multiple sight lines throughout
the house. a slightly elevated room that is directly connected to this space gains definition
through contrasting materiality. more private and quiet in character, the second level overlooks 
the area below as a mezzanine. the angle of the sloped roof form is put on focus through a 
rhythmic composition of beams which line the ceiling in detail. built-in shelving units flank
the layout and even juts out on the east side as an elevated library. 


interior view
image by satoshi asakawa 


view of kitchen and dining space
image by satoshi asakawa 


view from above of the material palette
image by satoshi asakawa 


elevated room
image by satoshi asakawa 


view of entrance from elevated room
image by satoshi asakawa  


second level
image by satoshi asakawa 


elevated library/hallway
image by satoshi asakawa 


built-in shelves
image by satoshi asakawa 


image by satoshi asakawa 


(left) staircase
(right) detail of timber structure 
image by satoshi asakawa 


image by satoshi asakawa 


second level at night
image by satoshi asakawa 


outdoor terrace
image by eijiro kosugi




floor plan / level 0


floor plan / level +1


section



(left) west elevation
(right) east elevation



(left) south elevation
(right) north elevation

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(343)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017