注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

House In Midori — Studio Synapse  

2012-01-19 09:31:58|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'house in midori - ori no ie' by studio synapse in gunma, japan
all images courtesy studio synapse
image by koichi torimura


japanese architecture practice studio synapse (mikiya ueki, saori ueki) has shared with us images of
'house in midori - ori no ie', a single-storey private dwelling on a quiet and remote site in gunma, japan. 
taking advantage of the generous open nature of the plot, the design features a large terrace to the front 
while focusing on providing multiple access points from all directions.


front elevation
image by koichi torimura 

characterized by a large sheltered terrace to the south, the house sits comfortably removed from
the site line, creating buffer zones to the east and the west which act as outdoor play area for the children.
the low-lying structure features a single-sloping roof that lifts up to the southwest corner of the plane.
wrapped in a dark metal cladding, the terrace draws visual focus through a wooden construction and finish.   


terrace
image by koichi torimura

conceived as a series of spatial layers, the arrangement of the layout centers around establishing visual 
connections throughout every part of the house. large internal windows link views through a central 
light-filled space which gains natural illumination by a large stretch of skylight. each room also exhibits 
a separate entrance which directly connects and associates with the exterior in multiple directions.
this porous character of both the exterior and internal partitions provide a sense of continuous space for
the inhabitants. 


interior view of living room
image 
by koichi torimura


view towards interior opening 
image by koichi torimura 


cantilevering table in opening
image by koichi torimura 


between living space and light-filled space
image by koichi torimura 


skylight
image by koichi torimura 


open shelving
image by koichi torimura 


circulation space
image by koichi torimura 


bedroom
image by koichi torimura 


bathroom
image by koichi torimura 


site map


floor plan


south elevation


north elevation


east elevation


west elevation

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(292)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017