注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Westside Road — Dowling Studios  

2012-02-13 12:28:23|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'westside road' by dowling studios, sonoma county, california
image by matthew millman

blending into the surrounding wooded landscape, the 'westside road' residence san francisco and princeton-based dowling studios 
offers panoramic views of sonoma county's russian river valley. the rural 22 acre site has been minimally disturbed, utilizing prefabricated
and panelized framing system for custom site-built construction. positioned upon a knoll, the home was conceived as a wood slice,
receding into the forest along the west, north and east sides of the structure. a covered patio and lap pool are placed between the living areas
and the scenic valley below. to lay lightly upon the land, the internal program minimizes wasted circulation space, eliminating wasteful rooms 
such as entry foyers and walk-in closets.

facing south, the elongated facade maintains spectacular vistas while maximizing solar orientation. energy efficiency and sustainable methods 
within a limited budget were of top priority and were tested and implemented to their fullest extent. a large cantilevered overhang protecting 
the great room's floor to ceiling perimeter windows allows passive cooling and heating without excessive solar gain. a concrete slab foundation 
provides additional thermal mass while insulated fiberglass skylights and rooftop solar photovoltaic system reduce energy needs. reclaimed wood flooring 
and low VOC paints were used on the interior.


built into a knoll
image by matthew millman


back to back bedrooms
image by matthew millman


(left) entry walk
(right) facade and material detail
image by matthew millman


view through living room
image by matthew millman


(left) south veranda
(right) outdoor dining area and lap pool
image by matthew millman


kitchen
image by matthew millman


kitchen, dining and living area
image by matthew millman


living room
image by matthew millman


view from kitchen
image by matthew millman


dining table
image by matthew millman


(left) fireplace
(right)  guest room
image by matthew millman


bedroom
image by matthew millman


bathroom
image by matthew millman


at dusk
image by matthew millman


site plan


floor plan / level 0
1. entry
2. kitchen
3. dining
4. living
5. gas fireplace
6. master bedroom
7. master bathroom
8. den / guest room
9. bedroom
10. bedroom
11. bathroom
12. pool bath
13. laundry room
14. mechanical closet
15. pool patio
16. 76 foot lap pool



section


elevatioWn

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(288)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017