注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Louis Vuitton Island Maison — Moshe Safdie + Peter Marino  

2012-02-16 12:37:20|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'louis vuitton island maison' by moshe safdie + peter marino, singapore
images by louis vuitton, william cho, rebecca ang
images courtesy of eventscape inc.

boston-based architect moshe safdie and new york-based designer peter marino have collaborated to create the structure 
and interiors of the 'louis vuitton island maison' within the marina bay sands complex in singapore. the 25,000 square foot 
glass pavilion emerges from the surrounding water. the 300 unique skylight and curtain wall panels were surfaced with 
a UV-resistant membrane skin to protect the luxury goods on display inside from the sun's harmful rays. custom sunshades 
conceived by canadian firm eventscape inc. measuring 20 feet long cover the exterior while translucency of the walls 
and ceilings have been manipulated with PTFE textiles and glass fiber with polymer coatings. simply diffusing the light will allow 
visitors to maintain clear views through the window panels.


the 25,000 square foot glass pavilion is the newest addition to the established marina bay sands development

the interior's nautical theme is consistent with the label's association with travel and location within the bay.
after the treated panels were fabricated, the components were shipped via boat and then immediately installed
within minutes upon arrival. this contributed to the swift completion of the fast tracked project, shortening 
the construction schedule immensely.


view from bay at night


view from bay during the day


pavilion emerges from the water


structure is accessed with a wooden pathway


ground level


view of ground level from first floor


first floor


ceiling plane


installation suspended form the ceiling hovers above the ground retail floor

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(495)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017