注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Nebuta House — Molo Ddesign  

2012-07-24 22:14:35|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'aomori nebuta house museum' by molo design, aomori, japan
image by iwan baan
all images courtesy of molo design


vancouver-based molo design has designed the 'aomori nebuta house museum', a centre for the local nebuta festival positioned 
on the waterfront of aomori, japan. the firm won the project by competition in 2002, and transitioned from an initial program 
of housing and community facility to a cultural venue for the annual event dedicated to the storey-telling of heroes, demons, 
creatures and myths. contrasting the context of grey box buildings, the structure's primary steel and glass enclosure is bordered 
with 820 vibrant red steel ribbons spanning 12 meters in height. spaced at even intervals and secured at the top and bottom ends, 
the paper thin metal elements bend and twist to create entries and openings, appearing to be blown by the wind. hand-made and 
adjusted on-site, the permeable appearance of the facade encourages the beings to reside within.

spaced away from the main building, the perimeter steel members form a sheltered corridor, representing an 'engawa'. as daylight
passes through the screen, an interplay of light, shadow and reflection occur during the changing path of the sun.
five nebuta from each year are included within the collection, archiving and sharing the history of the tradition with future generations.


view from the train station
image by iwan baan


facade comprised of 820 steel ribbons
image by iwan baan


secured at the top and bottom ends, the elements twist and bend
image by iwan baan


angles of the ribbons introduce or block daylight
image by iwan baan


walkway is laced between the steel and glass structure and perimeter ribbon enclosure
image by iwan baan


facade detail
image by iwan baan


corner entry
image by iwan baan


entry
image by iwan baan


entry
image by iwan baan


facade detail
image by iwan baan


perimeter corridor
image by iwan baan


glazing of interior structure
image by iwan baan


image by iwan baan


image by iwan baan


auditorium
image by iwan baan


during summer
image by iwan baan


ribbon elements seamlessly meet the ground
image by molo design




visitors may pass through the ribbons from the sidewalk
image by molo design 


perimeter corridor
image by molo design 


image by iwan baan 


image by iwan baan 


image by iwan baan 


image by iwan baan 


image by iwan baan 


image by iwan baan 


image by iwan baan 


image by iwan baan

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(458)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017