注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Space Asia Hub — WOHA  

2012-08-19 00:02:00|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'space asia hub' by WOHA, singapore
image by patrick bingham-hall
all images courtesy of WOHA

singapore-based firm WOHA has finished the 'space asia hub,' the new exhibition hub for the renowned furniture design retailer, 
space, appropriately located within the arts and entertainment district of singapore. a contemporary glass infill structure sits
between a villa and a shop house contrasting with the original elements in a language that enhances and respects the old edifices
despite its radically opposing style. bridges, stairs and removed walls connect ensemble through a dynamic sequence of experiences. 

the conserved heritage buildings are renovated with large timber and metal trusses to open up light-filled showrooms with exposed 
intricate woodwork and the distinct white-stained wood floors, windows and ceilings typical of their historic character. joining the two 
spaces is a juxtaposing volume of expansive curtain walls wrapping large display and exhibit areas with steel beams framing existing brick walls. 
the interior spills out through a transparent partition into a plaza with local terracotta and pebblewash patterns evoking the nature
of the regional 'sarong' textiles.

'space asia hub' has been shortlisted in the 'new and old' category of the 2012 world architecture festival.
see the complete list of this year's nominated projects here.


entrance
image by patrick bingham-hall 


view from the street
image by patrick bingham-hall


two historical white buildings are preserved with a contemporary infill
image by patrick bingham-hall


curtain wall facade contrasts the classical order of the opposing structures
image by patrick bingham-hall


public exterior plaza
image by patrick bingham-hall


interior flexible lobby space
image by patrick bingham-hall


new stairs connecting the structures
image by  patrick bingham-hall


large interior spaces for multiple uses
image by patrick bingham-hall


original brick wall framed by modern elements
image by patrick bingham-hall


showroom interior providing views to the old structures
image by patrick bingham-hall


conserved showroom
image by patrick bingham-hall


conserved shop room
image by patrick bingham-hall


stairs
image by patrick bingham-hall


original white surfaces of the old villa and shop room
image by patrick bingham-hall


wood trusses in the restored villa 
image by patrick bingham-hall


open internal courtyard with a green wall
image by patrick bingham-hall

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(512)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017