注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Cobogo House — Studio Mk27  

2012-08-29 14:51:04|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'cobogó house' by studio mk27, brazil

the 'cobogó house', a single family residence designed by s?o paulo-based architect marcio kogan of studio mk27 has been 
nominated for an award in the house category for this year's world architecture festival. at entry level, a series of perimeter 
glass doors can be opened to provide a permeable boundary to access the adjacent enclosed courtyard garden. an outdoor 
veranda with elevated views of the sculpted lake and trees wraps around a facade formed with a continuous and modular 
interwoven brise-soleil. the organic loops of the high-gloss white material generates a series of penetrations allowing a dappled 
lighting quality to filter into and naturally illuminate the second floor corridor.


view of main facade from garden

the crisp plaster exterior is contrasted with rectangular bands of vertical wooden planks which visually continue to the ground 
plane to form the surrounding garden fence. a pervious mesh screen parallel the structure's outer wall may be slid along a track 
and closed to protect the interior spaces from the strong afternoon sunlight. at night, the patterned elevation creates the effect 
of a glowing jewel box when illuminated by the inner bedroom's ambient lighting.


view of facade from lake


elevated view of courtyard


upper level veranda overlooking courtyard garden and lake


repetitive weaving pattern creates a textured brise-soleil


upper level corridor illuminated with dappled daylight


perimeter glass doors may be moved to eliminate a sense of enclosure


boundary between interior and exterior has been removed


interior light quality with wooden screen closed


framed outward view of courtyard garden and lake


uplighting along perimeter fence


reflection in the lake


garden lighting at night


brise-soleil illuminated at night


upper level veranda at night

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/

  评论这张
 
阅读(395)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017