注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

Beijing Green Visitor Center — JDS architects  

2012-09-02 17:11:56|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'beijing welcome centre' by JDS architects
all images courtesy of JDS architects

commissioned by real estate company vanke to design a visitor center in china's capital, JDS architects are developing the 
'beijing welcome centre' a 5000 m2 structure which will stand as a gateway exhibition gallery for a new sustainable industry park 
in the chinese metropolis. 

the overall form is a manipulated box envelope adopted to address environmental and contextual concerns in order that it is as 
low tech and low cost as possible. in their first manipulations of their plan, JDS architects have made it so that the site's 
existing car park joins to the R&D centre, along with being accessible to the park loop. this arrangement allows the public to 
walk directly over the building, so that it also functions as an outdoor pathway, offering one the opportunity to experience 
an overview of the green space from an alternative height before descending again.

the facility's features are based on providing a sustainable piece of architecture. its undulating rooftop offers varied heights 
to the center which in winter block the north beijing wind, while in summer promote a cool southeast ventilation, 
creating a shadow to the south and moveable sun shading / solar cells to the east and west. this arrangement will allow the public 
to walk over the building and experience an overview of the green space from a different height, before descending. 
its assembly from a series of pragmatic scientific operations make the green visitor centre help promote the notion 
of low tech sustainability.


the lowest points of the undulating rooftop touch the ground, allowing visitors to walk directly over the building


interior view of the exhibition building


aerial view


site diagram


site diagram


illustrating the manipulation of the box envelope


a series of manipulations have been developed to promote low tech sustainability










floor plan

floor plan


floor plan

section


section


elevation


elevation


elevation













rain water usage


air system diagram


air system diagram

This article reproduced from designboom.
Abstract Website:http://www.designboom.com/
  评论这张
 
阅读(442)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017