注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 
关于我

换个脑袋,就能换一种生活的新方式, 专注呼吸,就能让灵魂行使深度光合作用, 全然走路,就是一趟沿途丰收的心灵旅行, 将心比心,是扩大自己价值到无垠的秘诀, 无惧无束,“成为完整自己”就是最大的自由, 没有什么比设计更重要、更快乐的成就了。热爱设计,但不仅仅专注于设计!

网易考拉推荐

OCT Hua Club — Richard Meier Architects  

2012-09-06 20:18:36|  分类: 建筑 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

'shenzhen clubhouse' by richard meier architects, shenzhen, china
all images courtesy richard meier architects


positioned upon an island within the OCT bay in shenzhen, china, the 'shenzhen clubhouse' designed by new york-based 
practice richard meier architects is nearing completion. upon traversing a pedestrian bridge across the water, guests pass through 
a promenade lined with and allée of trees towards an arrival court and central fountain. within view of the urban and 
cultural district across the water, the internal spaces are radially arranged within the sweeping external form offering views 
of the city. clad with signature white metal panels, daylight filters through the overlay of solid panes and voids producing 
an interplay of light and shadow through the skylights and vertical screens. 


approach to the complex

the 11,000 square meter complex will provide a restaurant, multipurpose area and a small gallery along with private 
dining suites and recreational facilities. a lush landscape and pathway connect to the pool and fitness center at the southern end 
of the isle. the outdoor areas are planted with indigenous flowers and orchards while a reflecting pool cascades from the lobby. 
rooted within chinese philosophy, the meandering garden paths produce an intimate experience filled with delicate textures 
and captivating vistas. the understated massing of the secondary structure compliments the entry building by reducing the overall scale 
and instead opening the ceiling into a generous skylight above the 25 meter lap pool along with three glass perimeter walls with 
prospects of the landscape.


arrival court and central fountain


lobby


pool


pool


(left) atrium under construction
(right) entry



(left) perimeter corridor
(right) fins lining the facade



front elevation under construction


floor plan / level 0


floor plan / level 1


floor plan / level 2


elevation


elevation


  评论这张
 
阅读(453)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017